Alpacalokeren

over Alpacalokeren

Alpaca Lokeren is het initiatief van Hilde en Koen  uit Lokeren (België).

Geboeid door dit prachtige dier met de verbazend zachte wol zijn we in 2008 begonnen met het houden van alpaca's. Het bedrijf is gelegen in een oase van groen te Lokeren-Heiende. De boerderij is nog volop in gebruik als akkerbouw, en zoogkoeien bedrijf van het Belgische Wit Blauw ras. De landbouw is al geruime tijd niet meer de onbezorgde, bloeiende sector van vroeger waardoor bij ons al een tijdje de gedachte uitging naar de alternatieve landbouwtakken en verbreding omdat wij toch wel kiezen voor het kleinschalige. Aangezien wij altijd al het contact en het werken met dieren wisten te appreciëren, wilden wij toch zeker dat niet verliezen.

Meerdere opties gingen door ons hoofd tot wij op een dag kennismaakte met deze toch wel zeer schattige en zeldzame dieren. Het voornaamste product is de exclusieve wol, waarmee men in de textielsector hoogwaardige kwaliteitskledij mee maakt. De wol is van zo'n kwaliteit dat ze in niets te vergelijken is met de bij ons gekende wol van schapen. Wij zijn dan ook cursussen gaan volgen om onze dieren zelf te scheren en hun prachtige wol te verwerken. En deze bieden we dan ook aan via onze webshop.

Om dat we ook aan verbreding doen zijn, we naast ons landbouwbedrijf ook gestart met een jeugdverblijf op onze boerderij. Waardoor wij jaarlijks heel wat jongeren ontvangen op de boerderij.Naast groepsbezoeken biedt de boerderij jeugdorganisaties een unieke jeugdverblijfsplaats aan. Wil je alpaca’s in levende lijve ontmoeten of zoek je een originele kampplaats? Maak dan zeker een afspraak voor een bezoek.

www.alpacalokeren.be / www.deblijealpaca.be

 

 

Diensten: 
Scheerservice
Verkoop alpacaproducten
Verkoop alpacas
Verkoop wol
Alpaca rassen: 
Huacaya
Adres: 
hulsdongenstraat 6
9160
lokeren
Website: