Alpacafarm Vorstenbosch

over Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is een professionele alpacafarm gelegen in het Brabantse dorpje Vorstenbosch. De alpacafarm is in eigendom van Willem-Mathijs & Anne van der Aa. Alpacafarm Vorstenbosch fokt huacaya alpaca's. In ons fokprogramma focussen we op sterke, gezonde veulens met een goede bouw en mooie vacht. Onze focus ligt altijd op het verbeteren van de kwaliteit van onze dieren. Deze kwaliteit willen we zichtbaar maken door deelname aan shows. De afgelopen jaren hebben we voor dekkingen vooral gebruik gemaakt van WF Earl Grey en Flanders Nero. Daarmee hebben we ons gericht op het fokken van kwalitatieve fawn kleurige en witte dieren met een mooie bouw. Onlangs hebben we Sunsetestate Zambezi ET aangekocht. Deze hengst zal nieuw bloed en meer kleur in de kudde brengen. Daarnaast zal hij wederom de kwaliteit van onze dieren naar een hoger niveau tillen. Ben je geinteresseerd in een dekking van Flanders Nero of Sunsetestate Zambezi ET of op zoek naar mooie dieren neem dan contact met ons op.

Regelmatig vinden er op Alpacafarm Vorstenbosch wandelingen plaats met alpaca's in de bossen van Natuurgebied De Maashorst. Een unieke ervaring voor jong en oud. Maak tijdens de wandeling kennis met onze alpaca’s en hun bijzondere wol. We gaan op pad met maximaal 8 alpaca’s, de groep bestaat uit maximaal 16 personen. Afwisselend kunnen de deelnemers een alpaca begeleiden. De alpaca wandeling inclusief ontvangst duurt ongeveer 2 uur. Naast de open inschrijfmogelijkheden is het ook mogelijk om een privé wandeling te plannen.

Op onze alpacafarm bevindt zich ook een vakantiewoning naast één van de alpaca weides. Door de vrolijke uitstraling van deze dieren krijg je direct goede zin. In de zomermaanden bent u misschien wel getuige van de geboorte van één van de veulens. Naast de alpaca’s zijn er ook kalveren aanwezig op de boerderij. Een rondleiding of het mee voeren van de dieren behoort tot de mogelijkheden. In het vakantiehuis worden stijl en eenvoud op juiste wijze gecombineerd. Het zal u verbazen hoe goed hier is nagedacht om het u extra naar de zin te maken. De mooie houtkachel geeft het huis veel warmte en sfeer. Het huis beschikt o.a. over een gevulde boeken kast en een netfilx abonnement. De extra lange bedden zorgen voor een goede nachtrust. De fijne tuin met overkapping biedt veel mogelijkheid om in de zon of schaduw te ontspannen. In het seizoen kunt u verse appels en peren plukken van één van de fruitbomen. De omgeving, welke een aaneenschakeling is van bossen en landerijen, nodigt uit tot het maken van fietstochten. Mocht u eigen fietsen meebrengen kunnen deze veilig worden gestald in het schuurtje met oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen. Wandelaars zullen natuurgebied de Maashorst geweldig vinden. Daarnaast is de Bedafse Bergen op loopafstand van de vakantiewoning, een ideale plek om bijvoorbeeld met uw hond te gaan wandelen. Wilt u lekker uit eten neem dan de auto naar het mooie Uden of ’s Hertogenbosch waar u ruime keuze heeft aan uitstekende restaurants. Deze vakantiewoning biedt in de omgeving ook veel vermaak voor kinderen, zoals de Hullie Speelboerderij in Uden waar zowel binnen als buiten speelgelegenheid is.  Ga naar de site van Belvilla om de beschikbaarheid te controleren en een boeking te plaatsen.

Alpacafarm Vorstenbosch is lid van de Alpaca Association Benelux (AAB) en erkend alpacahouder. Alle erkende alpacahouders dienen zich te houden aan de gedragscode. Dit houdt onder andere in dat alle dieren worden geregistreerd bij de AAB. Daarnaast dient de alpacahouder potentiële kopers voldoende advies en informatie te verschaffen over de historie, gezondheid, eventuele afwijkingen en verzorging van de alpaca. Eén van de andere punten in de gedragscode is dat er gebruik wordt gemaakt van uniforme formulieren voor de koopovereenkomst, dekovereenkomst, drachtigheidscertificaat, gezondheidsverklaring en leveringsvoorwaarden.

Diensten: 
Alpaca wandelingen
Dekservice
Verkoop alpacaproducten
Verkoop alpacas
Verkoop wol
Alpaca rassen: 
Huacaya
Adres: 
Leeghandseweg 12
5476VD
Vorstenbosch
Website: