Alpaca Flanders

over Alpaca Flanders

Alpaca Flanders is een fokkerij van elite alpaca's. Hanne Van De Winkel maakte het fokken van alpaca's tien jaar geleden tot een full time bezigheid. Haar man, dierenarts Thijs Flahou (zie www.alpa-vet.be) begeleidt de kudde dagelijks op diergeneeskundig vlak. Thijs behandelt in de praktijk hoofdzakelijk alpaca's.

Na jaren van selectie en het volgen van strikte fokstrategieën, kunnen we - zonder te bescheiden te willen blijven - zeggen dat Alpaca Flanders tot de meest succesvolle fokkerijen van het Europese vasteland behoort. De vele tientallen Supreme Champions, Reserve Champions en Colour Champions in het internationale showcircuit zijn hiervan het bewijs. Waar we echt trots op zijn, is de consistentie en de langdurigheid van onze prestaties. En dit is nu net wat een kwaliteitsfokker typeert.

Het recept van ons succes is bestaat uit de volgende ingrediënten:

het gebruik van de allerbeste dekhengsten; een nauwgezette selectie en een welomschreven fokdoel, want zonder fokdoel kom je namelijk niet vooruit; een handvol absolute topmerries in combinatie met ... ons allerkrachtigste wapen: embryo transfer

Onze donormerries en het continue embryo transfer - programma zijn onze grootste troef. Hierdoor kunnen we namelijk meer dan 5-6 veulens per jaar van eenzelfde moeder verkrijgen, in plaats van maximaal 1. Dit maakt de genetische vooruitgang stukken sneller dan bij een normaal fokprogramma. Onze beste merries verspreiden dus even snel hun genen als onze hengsten. Topveulens komen bijna steeds voort uit topmerries. Onderschat dus nooit het belang van de merrie, want met enkel een goede hengst lukt het niet.

Hanne Van De Winkel

 

 

Diensten: 
Verkoop alpacas
Verkoop wol
Alpaca rassen: 
Huacaya
Adres: 
Dadizelestraat 32
8940
Geluwe
Website: