Alpaca Farm 't Steeke

over Alpaca Farm 't Steeke

Welkom op Alpaca Farm 't Steeke en is opgericht in 2013 door Piet en Lucienne.

Onze farm is gelegen in het natuurrijke Castelré en ligt tegen de Belgische grens.

In 2012 hebben de laatste melkkoeien de boerderij verlaten.  Nadat ons moeder met een vereniging een bezoek had gebracht op een alpaca farm kwam ze thuis met een verhaal en een folder, die hebben we ingekeken en belande in de kast. Maar na een half jaar vonden we het toch erg stil en leeg op de boerderij .... toen kwam de folder weer boven water en zijn we ons verder gaan verdiepen in de alpaca en hebben ze verschillende farms bezocht.

In 2013 zijn onze 2 drachtige merries gekomen en al snel volgde nog een merrie met hengst veulen. Dat veulen zou afgespeend moeten worden, maar had nog geen maatje. Zo hebben we er nog een hengstje bij gekocht. Met dat hengstje zijn we naar de voorjaarsshow in Hapert gegaan en werden we eerste in zijn klasse. Zo is ons alpaca verhaal begonnen en hebben ondertussen een kudde van ongeveer 30 dieren en proberen  steeds de kwaliteit te verbeteren. We zijn ook erkend fokker van de Alpaca Association Benelux.

Ook worden de dieren jaarlijks geschoren. Gedeeltelijk word door Lucienne de wol verwerkt. Ze spint de wol en ook wordt de wol gevilt en maakt ze er leuke gifts en gadges van. 

Dat laten we u graag allemaal zien tijdens een bezoek aan onze farm of u bent welkom om een wandeling mee te maken in een rustgevende omgeving.

Genieten dat doen we elke dag weer van onze kudde en vooral het criaseizoen is een hoogtepunt.

Graag delen we onze kennis en liefde voor de alpaca met anderen.

Tot ziens bij Alpaca Farm 't Steeke.

Diensten: 
Alpaca wandelingen
Dekservice
Verkoop alpacaproducten
Verkoop alpacas
Verkoop wol
Alpaca rassen: 
Huacaya
Adres: 
Stoope Stede 1
5114 AG
Castelre
Website: