Tips voor het wandelen met alpaca's

Zes tips voor het wandelen met alpaca's

Wandelen met Alpaca's is een nieuwe trend in zowel binnen- als buitenland. Deze vriendelijke dieren lijken steeds bekender en daarmee ook populairder te worden bij het grote publiek. Niet alleen een goede ontwikkeling voor de Alpaca in het algemeen, maar het biedt ook zakelijke mogelijkheden voor Alpacahouders. Op dit moment lijkt het vooral dat in België het aanbod van wandelingen met Alpaca’s fors is toegenomen. Kansen dus voor Alpacahouders in Nederland!

Ben je Alpacahouder? En zou je graag het plezier van dit dier met meer meer mensen willen delen en daarbij ook nog wat extra verdienen? Dan is het aanbieden van wandelingen met Alpaca’s een slimme en leuke nieuwe kans! Wij hebben onderzoek gedaan naar buitenlandse Alpacahouders en hun wandelactiviteiten. We geven je 6 tips zodat je zelf ook kan starten met het aanbieden van deze leuke Alpaca activiteit.

TIP1: Stel een aantrekkelijke tijd voor de hele activiteit vast

Een wandeling met Alpaca’s zou niet veel langer dan 1 uur moeten duur. 45 minuten is hoogstwaarschijnlijk al genoeg. Echter, door rond de wandeling extra activiteiten te organiseren kan je het gehele ‘evenement’ eenvoudig oprekken naar 2,5 uur. En als je ook producten verkoopt dan is dit een extra kans om je verkoop op te krikken! Een voorbeeld van een tijdschema voor de gehele activiteit is:

  • Welkom en algemene informatie over Alpaca’s: 30 minuten
  • Alpaca ontmoeten en voorbereiding voor de wandeling: 15 minuten
  • Wandeling: 1 uur
  • Rondleiding op je boerderij of Alpacahouderij: 30 minuten
  • Mogelijkheid tot kopen van producten: 15 minuten

TIP2: Stel een goede prijs vast

Bedenk dat wandelen met Alpaca’s voor de meeste mensen een unieke ervaring is. Hier mag je best een goede prijs voor vragen. In het buitenland zijn prijzen van 30 tot 40 euro per Alpaca heel normaal. Omdat de prijs per Alpaca wordt gegeven, geldt deze wel voor (maximaal) twee personen. Meestal zit het voer voor de Alpaca ook in deze prijs inbegrepen. Het is namelijk wel zo leuk voor je gasten als ze de Alpaca ook kunnen voeren natuurlijk!

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-2125836194315775"
data-ad-slot="7660497200">

TIP3: Wees duidelijk over honden

Het klinkt misschien niet zo vriendelijk, maar het is belangrijk om van tevoren extreem duidelijk te zijn over je beleid met betrekking tot honden. Veel wandelingen zijn hier rigoureus in: honden worden niet toegestaan. Dit kan immers leiden tot veel te veel stress bij de Alpaca’s.

TIP4: Heb een duidelijk beleid voor kinderen

Alpaca’s zijn natuurlijk vriendelijke dieren, maar ze hebben zo hun kuren, humeuren en buien. Voor kleine kinderen kan dit overweldigend zijn. Je wilt natuurlijk dat de ervaring voor zowel mens als dier plezierig is, dus we adviseren om kinderen jonger dan 10 nooit alleen een Alpaca te laten leiden. Verplicht altijd dat een volwassene samen met het kind de alpaca leidt. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar kun je toestaan dat ze zelf een Alpaca leiden, mits er in de groep een verantwoordelijke volwassene aanwezig is (die zelf ook een Alpaca mag leiden natuurlijk).

TIP5: Zet al je informatie duidelijk vindbaar op een website

Mensen zoeken tegenwoordig al hun informatie online, dus een goede en duidelijke webpagina is onontbeerlijk. Heb je al een webpagina? Dan kun je eenvoudig een extra pagina toevoegen waarin je het wandelen met Alpaca’s uitlegt en promoot. Als je nog geen webpagina hebt kan je beginnen met het promoten van je wandelingen op Facebook. Maar een simpele website met alle informatie duidelijk weergegeven kan je al heel veel potentiële klanten opleveren. Het loont de moeite om hier wat tijd in te investeren (het hoeft echt niet duur te zijn om een goede landingspagina te (laten) maken!).

TIP6: Heb plezier!

Het is natuurlijk mooi als je wat extra geld kan verdienen met je Alpaca's, maar uiteindelijk draait het allemaal om het plezier dat je beleeft bij het delen van mooie momenten tussen mens en dier.

Ben je al begonnen met het aanbieden van Alpaca wandelingen en heb je ook wat goede tips? Laat het ons dan weten en we zullen deze lijst updaten!