Online Marketing

Online Marketing voor je Alpacafarm

Marketing voor je alpacafarm is meer dan simpelweg adverteren. Marketing voor elk soort bedrijf is het vormen en volgen van een strategie die het product of dienst in de handen van potentiële klanten legt. Adverteren is slechts een van de vele tools die je tot je beschikking hebt. Voor online marketing geldt hetzelfde: adverteren is slechts een van de vele manieren om (online) naamsbekendheid te verkrijgen. En uiteindelijk een van je producten of diensten te verkopen. Hoe kun je online marketing en een website efficiënt inzetten voor jouw alpacafarm? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Online marketing begint met een website

Online marketing is een brede discipline. Maar de experts zijn het er over eens: het begint allemaal met een website. Dit hoeft echt geen heel ingewikkelde en uitgebreide webpagina te zijn. Er zijn succesvolle ondernemingen die hun product of dienst met een website bestaande uit slechts één pagina verkopen! Maar waar moet de website voor je alpacafarm allemaal aan voldoen? Probeer altijd in je achterhoofd te houden dat iedere commerciële webpagina twee doelen heeft:

  • het laten zien aan de wereld wat jouw bedrijf precies doet
  • het overtuigen van de waarde van jouw product of dienst aan je klant

De rest is feitelijk bijzaak. Natuurlijk zijn een fotogalerie, een serie blogposts, of zelfs een online shop ook belangrijke tools. Maar deze zullen uiteindelijk altijd een van deze twee doelen tot dienst zijn.Hoe maak je een website voor je alpacafarm?

Er zijn veel diensten die je helpen met het opzetten van een website. Daar heb je zelf helemaal geen kennis van webdesign voor nodig. Het helpt natuurlijk wel als je er iets van af weet. Daarnaast kun je ook kiezen om iemand in te huren om jouw website te ontwikkelen. Bepaal vantevoren wat je budget is voor je website. Aan de hand daarvan kan je dan een keuze maken. Bij het (laten)bouwen van je website moet je SEO goed in de gaten houden: dit staat voor Search Engine Optimization. Hierdoor wordt jouw webpagina eerder gevonden in Google en andere zoekmachines. Het is raadzaam om hiervoor een expert in te schakelen om je van advies te voorzien. Er is ook een hoop informatie hierover beschikbaar op het internet. Google maar eens!

Er is zoveel te vertellen over het opzetten van een online marketingplan voor je alpacafarm dat een blogpost niet voldoende is. Echter, met het online zetten van een simpele maar effectieve website maak je zeker een vliegende start!

Social Media als marketingtool voor je alpacafram

Naast het beheren van een goede website is social media ook een zeer krachtige manier om je doelgroep te bereiken. Het voordeel van social media zoals Facebook, Instagram en Twitter is dat je heel eenvoudig integratie kan hebben met je bezoekers. Het is dan ook prima om je website content te promoten op social media kanalen.

Naast het posten van je blogs en informatie op bijvoorbeeld Twitter, kun je ook de betaalde advertentiediensten inzetten van de verschillende kanalen. Zo is het erg eenvoudig om bijvoorbeeld op Facebook een heel gerichte marketingcampagne op te zetten. Selecteer je doelgroep en de locatie waar je advertenties wilt laten zien, en Facebook doet de rest. Je kunt hier echt heel gericht adverteren, bijvoorbeeld op vrouwen tussen 30 en 40 jaar in Zuid Holland (om maar een voorbeeld te noemen).

Een andere opkomende manier om social media in te zetten is Pinterest. Deze website staat vooral bekend als een soort digitaal knipselboek. Post je echter leuke foto’s van je dieren en boerderij op Pinterest, dan is er een grote kans dat geïnteresseerden deze delen. Met weer meer kans op nieuwe bezoekers, en dus potentiële klanten, naar je eigen website!

Instagram is een prima manier om de wat jongere, zeer visueel ingestelde generatie te bereiken. Kijk ook eens welke hashtags populair zijn. Een goede tip: volg je concurrentie. Grote kans dat hun volgers ook jouw foto’s op prijs stellen!

Wat voor tips voor de website van je Alpacafarm heb jij?