Wormbesmetting bij Alpaca's

Geld verdienen met Alpaca’s & nog 17 redenen om deze dieren te houden!

Waarom zou iemand Alpaca’s willen houden? Verschillende houders geven verschillende redenen. Sommigen zijn verliefd geworden op deze aantrekkelijk dieren en willen er een paar houden op een veldje alleen om van ze te kunnen genieten. Weer anderen pakken het serieuzer aan en zijn erop uit om een kudde te houden puur voor het fokken. En weer andere houders zijn geïnteresseerd in de zachte wol die de Alpaca’s leveren.

Genoeg voordelen aan deze vriendelijk veelzijdige dieren te beleven dus. Wij geven je de complete lijst met 17 redenen om een Alpaca te houden én we laten zien hoe je geld met ze kan verdienen!

17 redenen waarom Alpaca’s zo bijzonder zijn:

 1. Het is rustgevend en stressverlagend om bij Alpaca’s in de buurt te zijn.
 2. De wol die van Alpaca’s komt is ongelooflijk zacht maar ook erg sterk, licht en heerlijk warm (zelfs warmer dan schapenwol!).
 3. Alpaca’s reageren snel en positief op een zachtaardige behandeling.
 4. Alpacawol is hypoallergeen. Het bevat namelijk geen lanolin (wolvet).
 5. De wol van Alpaca’s komt in een grote verscheidenheid aan kleuren voor.
 6. De meeste Alpaca’s zijn erg vermakelijk. Ze hebben elk hun eigen karakter en kunnen zelfs heel genegen zijn naar mensen toe.
 7. Alpaca’s zijn intelligent, onderzoekend en gevoelig.
 8. De keutels van Alpaca’s kunnen prima dienst doen als mest voor de tuin.
 9. Je hebt niet veel land nodig om Alpaca’s te houden. Op een halve hectare kun je al zo’n 8 alpaca’s kwijt.
 10. De hoeven moeten af en toe worden bijgeknipt. Echter, Alpaca’s leiden niet aan hoefrot of huidmadenziekte (zoals schapen).
 11. Alpaca’s kunnen goed tegen de kou. Ze zijn dus bestand tegen de Nederlandse winters. Wel hebben ze beschutting nodig tegen regen, wind en zon.
 12. Alpacawol kan eenvoudig gekleurd worden met verf.
 13. Alpaca’s zijn prima om grasland te begrazen als dit kort gehouden moet worden.
 14. Alpaca’s kunnen 25 jaar oud worden. Vanaf hun eerste verjaardag kunnen ze jongen krijgen en dit kan doorgaan tot ze 20 jaar oud zijn!
 15. Omdat Alpaca’s alleen maar ondertanden hebben en zachtaardig zijn zullen ze nooit bijten.
 16. Afgezien van het jaarlijkse scheren, af en toe ontwormen en een vaccinatie op zijn tijd hebben Alpaca’s geen complexe verzorging nodig.
 17. Alpaca’s zijn de meest makkelijke dieren ter wereld om te herden.

Geld verdienen met Alpaca’s

Goed, 17 redenen waarom Alpaca’s zulke leuke en bijzondere dieren zijn is mooi, maar dat deze dieren ook nog geld op kunnen brengen is natuurlijk het meest belangrijk!

Afgezien van geld verdienen met de verkoop van dieren door middel van fokken is de verkoop van wol ook lucratief. Doordat het aantal Alpaca’s in Zuid Amerika niet meer in omvang toe kan nemen (door limieten van beschikbare begraasbare grond) is er een enorm potentieel in Europa voor de markt van Alpacawol. Omdat deze wol zo zacht en fijn is wordt deze omarmd door de (mode)wereld. Een Alpaca produceert 3 tot 5 kg wol per jaar, maar Alpaca’s zijn op dit moment nog maar verantwoordelijk voor 0,04% van de totale productie van wol. Er is dus een enorme mogelijkheid tot groei voor Alpacawol.Naast de wol zijn de keutels van Alpaca’s ook waardevol. Omdat deze zo zacht is voor planten kan het prima gebruikt worden als mest. Puur natuur!

Tenslotte kan je ook prima geld verdienen aan de zachtaardige karakters van Alpaca’s. Verscheidene Alpaca houders bieden bijvoorbeeld wandeling met Alpaca’s aan. Een leuke activiteit om het brede publiek met deze unieke dieren kennis te laten maken, terwijl je er dus ook nog een inkomen uit kunt halen.

Conclusie

Alpaca’s zijn dus eenvoudig te houden boerderijdieren die niet al te veel kosten in het levensonderhoud. Ze zijn vriendelijk en vermakelijk en er zijn meerdere manieren waarop je geld kan verdienen met ze. Een hele interessant dier dus om in te investeren als (hobby)boer.

Waarom ben jij Alpaca’s gaan houden?