De 11 meest bijzondere producten gemaakt van alpaca wol

Alpaca vezels zijn warmer en sterker dan schapenwol en zijn zo goed bestand tegen verzadiging dat ze bijna waterafstotend zijn. Alpaca vezels zijn ook vrij van de lanoline die aanwezig is in schapenwol, waardoor het hypoallergeen wordt. Lichtere tinten van het wol nemen ook kleurstoffen prachtig op, waardoor het in alle kleuren van de regenboog geverfd kan worden. En dit levert weer prachtige en bijzondere producten op.

De 11 leukste, mooiste en meest bijzondere producten van Alpacawol zijn:

1- Knuffels

Geen leuker cadeau voor een kind dan een knuffel. En waarom dan niet een knuffel van een alpaca, gemaakt van echte alpaca vezels? Niet alleen zijn deze knuffels heerlijk zacht, ze zijn ook hypoallergeen en eenvoudig schoon te maken. Best handig, voor een knuffel.

2- Sokken

Sokken zijn misschien niet zo spannend, je draagt ze wel bijna iedere dag. En daarom staan ze ook op deze lijst; want je voeten verdienen toch ook het comfort en de zachtheid van alpacawol? Komen uiteraard in vele kleuren en uitvoeringen voor, keuze genoeg!3- Plaids

Een plaid is een moeilijk woord voor dekentje. Maar met een dekentje van alpacawol haal je ook wel echt iets heerlijks in huis. Kruip er lekker onder tijdens een koude winteravond, samen met je partner kijkend naar een film. Deze plaids komen in rustgevende en natuurlijke tinten, je vindt er altijd wel een die in jouw inrichting past!

4- Een haarband

Omdat alpacawol zich zo goed leent om te verven, zijn producten van textiel in alle kleuren mogelijk. Zo ook deze leuke haarband. Het motief is geïnspireerd op de Midden- en Zuid Amerikaanse culturen. Want dat is eenmaal de bakermat van de Alpaca!

5- Handschoenen

De man mag ook wat. En wel een een paar alpaca wollen handschoenen. Door de eigenschappen van alpacawol zijn deze handschoenen zacht en warm, maar zullen je handen lekker droog blijven tijdens die natte koude winterdagen.

6- Sleutelhangers

Je hoeft het niet allemaal te zoeken in grote objecten. Ook kleine hebbedingetjes zoals sleutelhangers kunnen prima van alpacawol worden gemaakt. Deze leuke exemplaren worden verkocht door alpacafarm 't Steeke uit Noord Brabant. Zij hebben nog veel meer leuke en bijzondere alpaca wollen producten in het assortiment!

sleutelhanger van Alpacawol

7- Handdoeken

Wederom van Alpacafarm ‘t Steeke; heerlijke zachte en goed drogende handdoeken.

Niet alleen zijn deze handdoeken heerlijk zacht, je kunt ze ook laten borduren met een persoonlijke boodschap. Leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld. Of om gewoon fijn zelf te houden. Want wat is er nou fijner dan jezelf afdrogen met een handdoek van alpacawol?

8- Peuter Vestje

Wie zei dat mooie kleren alleen voor grote mensen mochten zijn? Dit vestje gemaakt van alpacawol is niet alleen lekker warm en zacht, het is ook erg mooi. Maakt je peuter nog de blits ook! Je hoeft niet jaloer te zijn, want er zijn ook meer dan genoeg grote-mensen vesten van alpacawol te koop!

9- Mooie rok

Inderdaad, ook voor grote mensen zijn er meer dan genoeg kleren van alpacawol. Wat dacht je van deze zeer stijlvolle en chique rokken? In stijlvol grijs of blauw zijn deze stemmige kledingstukken geschikt voor elke formele of informele gebeurtenis. Door het ultrazachte en soepel wol vallen deze rokken altijd mooi.

10- Dekbed

Een van de vele goede eigenschappen van alpacawol is dat het hypoallergeen is. Het is daarom ook fantastisch om te gebruiken in beddengoed. Een dekbed van alpacawol is verrassend licht maar toch ook heerlijk warm. En daarnaast is er dus een zeer kleine kans dat je last zal krijgen van kriebel en genies als je onder dit dekbed ligt.

11- Mutsen

In Peru dragen de lokale bewoners bijna allemaal een muts van alpacawol. Deze komen dan ook voor in vele vormen en kleuren. Van effen en modern tot juist de klassieke rijk versierde alpaca muts uit Zuid Amerika. Je vindt altijd wel een muts die bij jou past!